Inklappen
 

Gratis verzending vanaf 100,-

Heeft de bestelling een waarde van minder dan € 100,-? Dan hanteren wij € 6,95 verzendkosten, of € 45,- bij een palletzending.

 

Fabrieksgarantie

Wij komen altijd met een passende oplossing indien een product defect is of niet naar behoren functioneert.

 

Goede prijs-/kwaliteitverhouding

Vanuit onze fabriek waarborgen wij de kwaliteit en worden onze producten uitvoerig getest.

 

Levering op gewenste dag

Kies ervoor om je product te laten leveren wanneer het jou uitkomt. Meestal leveren wij binnen 48 uur.

Voordelen inklappen
 • Gratis verzending vanaf 100,-
 • Fabrieksgarantie
 • Goede prijs-/kwaliteitsgarantie
 • Levering op gewenste dag
 • Professionele service

Kieswijzer tafeltennistafel: welke tafeltennistafel moet ik kiezen?

Tafeltennis is een dynamische sport die door mensen van alle leeftijden en niveaus wordt gespeeld. Of u nu een beginner bent die recreatief speelt of een professionele speler die op zoek is naar hoogwaardige apparatuur, het kiezen van de juiste tafeltennistafel is cruciaal voor het plezier en de prestaties tijdens het spel. Tafeltennistafel.nl biedt een uitgebreide selectie tafels, deze kieswijzer helpt u bij het maken van doordachte keuzes op basis van verschillende belangrijke criteria.

 

Kieswijzer: hobbymatig basis gebruik

Geschikt voor: Deze tafels zijn geschikt voor hobbymatig basis gebruik.

Gebruik: Thuis, instellingen en bedrijven

 1. Tafeltennistafel Pegasi 500 Indoor Black
  € 299,00
 2. Tafeltennistafel Pegasi 500 Indoor Green
  € 299,00
 3. Tafeltennistafel Pegasi 700 Indoor Black
  € 349,00
 4. Tafeltennistafel Pegasi 700 Indoor Green
  € 349,00
 5. Tafeltennistafel Pegasi 700 Indoor Blue
  € 349,00
 6. Tafeltennistafel Mini Pegasi Sport Blue
  Aanbieding
  Reguliere prijs € 129,00 Speciale prijs € 119,00
 7. Tafeltennistafel Mini Pegasi Sport Black Edition
  Aanbieding
  Reguliere prijs € 129,00 Speciale prijs € 119,00
 8. Tafeltennistafel 75% Pegasi Sport Blue Indoor
  € 199,00
 9. Tafeltennistafel 75% Pegasi Sport Black Edition indoor
  € 199,00

Kieswijzer: matig tot intensief gebruik

Geschikt voor: Deze tafels zijn geschikt voor matig tot intensief gebruik.

Gebruik: Thuis, scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven.

 1. Tafeltennistafel Pegasi Office 250 indoor Black
  Aanbieding
  Reguliere prijs € 429,00 Speciale prijs € 399,00
 2. Tafeltennistafel Pegasi 800 Outdoor Green
  € 599,00
 3. Tafeltennistafel Pegasi 800 Outdoor Blue
  € 599,00
 4. Tafeltennistafel Pegasi 800 Indoor Black
  € 399,00
 5. Tafeltennistafel Pegasi 800 Indoor Green
  € 399,00
 6. Tafeltennistafel Pegasi 800 Indoor Blue
  € 399,00
 7. Tafeltennistafel Office 250 Indoor
  Aanbieding
  Reguliere prijs € 429,00 Speciale prijs € 399,00

Kieswijzer: intensief gebruik

Geschikt voor: Deze tafels zijn geschikt voor intensief gebruik.

Gebruik: Thuis, scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven.

 1. Tafeltennistafel Kettler K15 outdoor
  € 1.999,00
 2. Tafeltennistafel Pegasi 1000 Outdoor Green
  € 749,00
 3. Tafeltennistafel Pegasi 1000 Outdoor Blue
  € 749,00
 4. Tafeltennistafel Pegasi 1000 Indoor Green
  € 579,00
 5. Tafeltennistafel Pegasi 1000 Indoor Blue
  € 579,00
 6. Tafeltennistafel Pegasi 1000 Indoor Black
  € 579,00

Kieswijzer: permanent buiten gebruik

Geschikt voor: Deze tafels zijn geschikt voor permanent outdoor gebruik.

Gebruik: Thuis, scholen, verenigingen, instellingen en bedrijven

 1. Tafeltennistafel Kettler Eden outdoor
  € 1.799,00
 2. Tafeltennistafel Garlando Garden Pro
  € 1.399,00
 3. Betonnen Tafeltennistafel Antraciet
  € 1.936,00
 4. Betonnen tafeltennistafel rond naturel
  € 2.662,00
 5. Betonnen tafeltennistafel afgeronde hoeken naturel
  € 1.996,50
 6. Betonnen tafeltennistafel rechte hoeken naturel
  € 1.875,50
 7. Tafeltennistafel beton rechte hoeken groen
  € 1.936,00
 8. betonnen tafeltennistafel blauw
  € 1.936,00
 9. betonnen tafeltennistafel rond
  € 2.722,50
 10. betonnen tafeltennis rond outdoor blauw
  € 2.722,50
 11. Betonnen Tafeltennistafel Groen afgeronde hoeken
  € 2.057,00
 12. betonnen tafel outdoor blauw afgeronde hoeken
  € 2.057,00

Juiste kwaliteit tafel

De kwaliteit van een tafeltennistafel is een cruciaal aspect dat direct invloed heeft op de duurzaamheid en speelervaring. Als u van plan bent de tafel intensief te gebruiken of voor professionele doeleinden, zoals officiële competities, is het essentieel om te investeren in een tafel van hoge kwaliteit. Deze tafels hebben doorgaans een robuust frame, een dik speeloppervlak en stevige poten die bestand zijn tegen intensief gebruik en lang meegaan.

Voor recreatief gebruik kan een tafel van iets mindere kwaliteit geschikt zijn. Het is echter belangrijk ervoor te zorgen dat zelfs een recreatieve tafel voldoende stabiliteit en duurzaamheid biedt, zodat u er lang plezier van hebt.

Professioneel gebruik

Als u van plan bent de tafeltennistafel op een professioneel niveau te gebruiken, is het belangrijk ervoor te zorgen dat deze voldoet aan de normen van de International Table Tennis Federation (ITTF). De ITTF stelt specifieke eisen aan de afmetingen, het oppervlak en andere kenmerken van professionele tafels.

Professionele tafels moeten voldoen aan strikte specificaties om eerlijke en consistente speelomstandigheden te garanderen. Denk hierbij aan de dikte en het materiaal van het speeloppervlak, de hoogte van het net, en de afmetingen van de tafel zelf. Controleer of de tafel die u overweegt te kopen, ITTF-goedgekeurd is als u van plan bent om op hoog niveau te spelen.

Indoor en outdoor tafels

Bij het selecteren van de perfecte tafeltennistafel is het essentieel om de verschillen tussen indoor en outdoor modellen te begrijpen. Voor fanatieke spelers die streven naar wedstrijdniveau bieden indoor tafels de perfecte stuit, maar als je van buitenlucht houdt, is een weerbestendige outdoor tafel een must. Bij het kiezen van een indoor of outdoor tafel komen cruciale overwegingen om de hoek kijken zoals tafeloppervlak, weerbestendigheid, opslaggemak en duurzaamheid. Ontdek welke tafel geschikt is voor uw speelstijl en omgeving. Of het nu gaat om intense competitie in de sportschool of ontspannen matches in de achtertuin.

Keuze gewenst materiaal

Het materiaal van het speelveld is van invloed op de balreflectie en de algehele speelervaring. Houten speelvelden zijn populair vanwege hun uitstekende balreflectie en grip. Houtcomposiet is een alternatief dat bekend staat om zijn duurzaamheid en consistentie.

Daarnaast zijn er ook tafeltennistafels met speelvelden van staal en beton. Stalen speelvelden bieden een uitzonderlijke duurzaamheid en zijn vaak weerbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor outdoor gebruik. Betonnen speelvelden zijn robuust en stabiel, wat resulteert in een consistente balstuit. Beide materialen zijn ideaal voor spelers die een tafel met minimale slijtage en maximale duurzaamheid zoeken.

Het is belangrijk om te overwegen welk type spel u wilt spelen. Voor meer gecontroleerde en nauwkeurige slagen kan een houten speelveld de voorkeur hebben, terwijl een composiet-, staal- of betonnen veld wellicht geschikter is voor spelers die op zoek zijn naar een tafel die bestand is tegen slijtage.

De dikte van het speeloppervlak is ook van belang. Professionele tafels hebben doorgaans een dikker speelveld, wat zorgt voor een betere balreactie. Voor recreatief gebruik is een iets dunner speelveld vaak nog steeds prima geschikt.

Inklapbaar of vaste tafeltennistafel

Een belangrijke overweging bij het kiezen van een tafeltennistafel is of je deze permanent op één plek wilt laten staan of dat je de mogelijkheid wilt hebben om deze op te klappen en op te bergen wanneer deze niet in gebruik is.

Een opklapbare tafeltennistafel is ideaal als u beperkte ruimte heeft. Dit type tafel kan eenvoudig worden opgeklapt en opgeborgen, waardoor u de ruimte optimaal kunt benutten wanneer u niet aan het spelen bent. Het is ook handig als u de tafel buiten wilt gebruiken en deze wilt beschermen tegen de elementen wanneer deze niet in gebruik is.

Vaste tafels zijn over het algemeen steviger en kunnen geschikt zijn voor spelers die de tafel op één locatie willen laten staan zonder deze te hoeven verplaatsen. Deze tafels hebben vaak een robuuster frame en bieden een meer permanente speelopstelling.

Ruimte rondom de tafel

Overweeg de beschikbare ruimte in de speelomgeving bij het kiezen van een tafel. De ITTF heeft richtlijnen voor de benodigde ruimte rondom de tafel om een eerlijk spel te waarborgen. Idealiter zou er minimaal 3 meter ruimte aan alle zijden van de tafel moeten zijn, waardoor spelers vrij kunnen bewegen zonder belemmeringen.

Als de ruimte beperkt is, kan een opklapbare tafel een handige oplossing zijn. Deze kan worden opgeborgen wanneer niet in gebruik, waardoor meer ruimte beschikbaar blijft voor andere activiteiten.

Zelftrain functie

Sommige tafels hebben een zelftrainstand, waarmee u ook in uw eentje kunt trainen. Deze functie is ideaal voor spelers die hun vaardigheden willen verbeteren zonder een trainingspartner. De zelftrainstand stelt de tafel in een opwaartse positie, waardoor de bal terugkaatst alsof er een tegenstander aan de andere kant van de tafel staat.

Als zelftraining een belangrijk aspect is voor uw tafeltenniservaring, overweeg dan een tafel met deze functie. Het kan een effectieve manier zijn om je techniek te verbeteren en uw reactievermogen te vergroten.

Verstelbare poten

De verstelbare poten onder de tafel kunt u gebruiken om de hoogte aan te passen. Dit is vooral handig als u de tafel op een ongelijke ondergrond plaatst. Stelpootjes zorgen ervoor dat de tafel waterpas staat, waardoor een gelijkmatig speeloppervlak wordt gegarandeerd.

Als u van plan bent de tafel buiten te gebruiken of op plaatsen waar de ondergrond niet volledig vlak is, zijn stelpootjes een waardevolle toevoeging. Ze zorgen ervoor dat u overal kunt spelen, ongeacht de ondergrond.

Soorten wieltjes

Wieltjes onder de tafel maken het gemakkelijk om de tafel te verplaatsen, vooral als u beperkte ruimte hebt en de tafel regelmatig moet verplaatsen. Tafels met kwalitatieve wieltjes zijn gemakkelijk te manoeuvreren en bieden mobiliteit zonder veel inspanning.

Let bij het kiezen van wieltjes op de grootte en kwaliteit ervan. Grotere wielen kunnen beter omgaan met ongelijke oppervlakken en zijn over het algemeen duurzamer. Ook is het belangrijk dat u kijkt naar of de wielen vergrendelbaar zijn om de tafel op zijn plaats te houden tijdens het spelen.

Verschillende kleuren

Hoewel dit meer een esthetische overweging is, is de kleur van de tafel belangrijk voor hoe goed deze in de omgeving past. Tafeltennistafels zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, variërend van klassiek groen tot blauw, zwart en zelfs gepersonaliseerd met slogan of bedrijfslogo. Overweeg de kleur die het beste past bij de ruimte waarin u de tafel wilt plaatsen.

Naast esthetiek kan de kleur ook van invloed zijn op de speelervaring. Sommige spelers hebben een voorkeur voor een specifieke kleur vanwege de zichtbaarheid van de bal tijdens het spel. Het is echter belangrijk op te merken dat de officiële kleur voor tafeltennistafels groen is, zoals vastgesteld door de ITTF.

Bedrukte tafeltennistafel

Voeg een uniek element toe aan uw tafeltenniservaring met bedrukte tafeltennistafels. Kies verschillende aangepaste ontwerpen en personalisatiemogelijkheden, zodat u een tafel kunt kiezen die niet alleen uitblinkt in speelprestaties, maar ook visueel aantrekkelijk is. Ontdek de diverse opties voor bedrukkingen, van teamlogo's tot op maat gemaakte kunstwerken. Of u nu uw speelruimte wilt opvrolijken of een uniek cadeau zoekt, wij zorgen ervoor dat u de perfecte bedrukte tafeltennistafel vind die past bij uw stijl en persoonlijkheid.

Verschillende accessoires

Bij het aanschaffen van een tafeltennistafel is het belangrijk om te controleren welke accessoires worden meegeleverd. Essentiële accessoires zijn onder andere een net met posten, tafeltennisbatjes en tafeltennisballen. Deze accessoires zijn nodig om meteen te kunnen beginnen met spelen.

Controleer de kwaliteit van de meegeleverde accessoires. Een hoogwaardig net zorgt bijvoorbeeld voor een strakke en consistente spanning, wat belangrijk is voor een eerlijk spel. Als de tafel geen accessoires bevat, overweeg dan om ze apart aan te schaffen van een betrouwbare leverancier.

Leeftijd spelers

Houd rekening met de leeftijd van de spelers die de tafel zullen gebruiken. Speciale kindertafels zijn beschikbaar met aangepaste hoogtes en afmetingen, waardoor jongere spelers comfortabel kunnen spelen en plezier kunnen hebben. Deze tafels zijn vaak lichter en eenvoudiger te hanteren voor kinderen.

Voor volwassenen en tieners zijn standaard tafeltennistafels geschikt. Deze tafels voldoen aan de officiële afmetingen en specificaties zoals vastgesteld door de ITTF. Het is belangrijk om de juiste tafelhoogte te kiezen, zodat spelers van alle leeftijden comfortabel kunnen spelen zonder fysieke belasting.

 

Opmerkingen

Geen opmerkingen